ČTĚTE TAKÉ

Dělat sportovní servis. Ten obnáší broušení ve třech fázích. A ještě je třeba připravit hrany, proto se lyže dávají do speciálního stroje.

„Je to speciální automat pro jednoúčelovou operaci. Ta funkce se česky nazývá dokonale ostrá hrana a je to nejpřesnější a nejšetrnější úhlování bočních hran se speciálním šrafem,” popisuje práci tohoto stroje majitel skiservisu a lyžařského obchodu ski krkonoše.

Místnosti jsou nyní plné lyží všech značek a velikostí. Pracovníci jsou tady od rána do večera. Přestože se u nás ještě nelyžuje, tak tady už jedou naplno.

„Pro nás je toto období už absolutně stoprocentní sezóna. Takže za nás jsou to v prvé řadě výkonnostní sportovci, závodníci a vedle toho hned ona skupina uvědomělých lyžařů, kteří se opravdu starají o své vybavení nebo kteří rádi využívají prvního sněhu v rámci alpských ledovců.”

Na hlavní lyžařskou sezónu doplní řady zkušených servismanů sezónní zaměstnanci.